Verbruiksmonitoring

Het CADIS systeem wordt gemonteerd in bestaande of nieuwe gebouwen en zal het verbruik op een zeer efficiënte manier in kaart brengen, zodat warmtekosten en andere kosten correct en eerlijk aangerekend worden, en elke gebruiker individueel gemotiveerd wordt om zijn verbruik onder controle te houden. We bieden steeds complete en aangepaste oplossingen, ongeacht het aantal of het soort verbruiksmeters die moeten worden opgevolgd. Naargelang het beschikbaar budget kan worden gestart met het lezen en opvolgen van de belangrijkste meters en dit kan daarna steeds worden uitgebreid met nieuwe bijkomende meters.

Alle software is standaard in de modules ingebouwd en er zijn geen extra kosten voor licenties of gebruik. Tevens is er geen enkele limitatie voor het aantal of het soort verbruiksmeters dat kan worden geregistreerd per gebouw. Elektriciteit, gas, diesel, water, warmte of koude energie, kamer- en leidingtemperaturen of zelfs de verbruikswaarden van radiatormeters of warmtekostenverdelers. Alles wordt draadloos of via een kabel geregistreerd en gecentraliseerd. Verbruiksgegevens worden direct in een zeer overzichtelijke Excel file aangeleverd met de gegevens, benamingen en locaties zoals door de gebruiker bepaald.

Productcatalogus

Er zijn 21 producten die voldoen aan uw keuze:

Cadis Consumption Reporter

Product referentie: CA-CCR
De CCR van Cadis is een centrale registratie module met aanraakscherm en webserver voor het opmeten van alle energieverbruik. Alle verbruiksgegevens worden op regelmatige tijdstippen draadloos of via kabel geregistreerd en in het module geheugen opgeslagen. Al die info kan ter plaatse op het scherm of op afstand via een netwerk worden geraadpleegd. Ook is het mogelijk om gegevens automatisch naar een ftp server te sturen om gegevens van verschillende gebouwen centraal op te volgen. Speciaal aan deze CCR module is dat de gebruiker op een zeer eenvoudige manier verbruiksrapporten kan aanmaken.

Cadis Consumption Reporter LoRa Modules

Product referentie: CA-CCR-MBUS-LORA
Om het ontvangstbereik van draadloze energie verbruiksmeters uit te breiden heeft Cadis het LoRa netwerk geïntegreerd in de CADIS Consumption Reporter. Met deze technologie is het mogelijk om grote afstanden (tot 1000 meter) tussen verbruiksmeters en de CCR te overbruggen.

CADIS INDOOR ENVIRONMENT MONITOR

Product referentie: CA-CIEM
Cadis biedt een oplossing in het bewaken van het binnenklimaat. Hiervoor is een sensor ontwikkeld om de volgende elementen te monitoren.: Temperatuur Vochtigheid CO2 VOC (geuren) PM (fijn stof) Beweging Lichtsterkte CIEM  meet de kwantitatieve aanwezigheid adhv smartphones in een lokaal. Vervolgens kunnen de gegevens gevisualiseerd worden op een Cloud platform. Ter opvolging is een dashboard ontwikkeld om de ingelezen meeteenheden op te volgen. Deze metingen kunnen in een grafiek getoond worden om de evolutie na te gaan. De CIEM is de ideale oplossing om de kwaliteit van  uw binnenklimaat te garanderen. Niet alleen ontvangt u gegevens, maar u krijgt ook toegang tot een platform om alle gegevens te analyseren en te verbeteren.

Compacte ultrasone calorimeter koud/warm

Product referentie: CA-EHCM
De CADIS CA-EHCM is een compacte ultrasone calorimeter die gebruikt wordt voor het opmeten van warmte- of koude-energie, of een combinatie van beide. Het koelmedium is water maar de meter kan indien gewenst ook worden geconfigureerd voor glycol toepassingen. Deze ultrasone energiemeter bevat geen bewegende onderdelen. Daardoor is hij niet onderhevig aan slijtage en is hij onderhoudsvrij. Onzuiverheden in de leiding hebben geen invloed op de meting. De metingen zijn steeds correct.

Electriciteitsmeter met Mbus

Product referentie: CA-COMP-xF-xxA-Mbus
Digitale 1 tot 3 fasige elektriciteitsmeters voor sub-metering met Mbus communicatie.

Elektromagnetische debietmeter

Product referentie: CA-EM-S-DNxx
Electromagnetische debietmeter voor een samengesteld calorimeter systeem. Te gebruiken met  de SHM rekenmodule. Te verkrijgen voor diameters vanaf 150 tem 1000

Elektronische radiatormeter – Warmtekostenverdeler

Product referentie: CA-ERM
De elektronische radiatormeter of Warmtekostenverdeler wordt geplaatst om correcte afrekeningen te maken van de verbruikte warmte-energie in appartementen of studio’s. Ze worden toegepast in installaties waar geen calorimeters in de leidingen kunnen worden geplaatst. Deze radiatormeter meet correct de warmte die wordt afgegeven door de radiator waarop hij is gemonteerd en slaat alle gegevens op in zijn geheugen. De waarden worden draadloos geregistreerd door de SMART MONITORING MODULE of de CADIS CONSUMPTION REPORTER.

LoRaWan technologie

Product referentie: LoRaWan
LoRaWan technologie is uiterst geschikt om kleine datapakketten afkomstig van sensoren of verbruiksmeters tot 10 Km ver te versturen naar een centrale gateway. De LoRaWan modules die hiervoor worden gebruikt zijn heel compact en verbruiken erg weinig energie. Daardoor kunnen ze gedurende jaren op batterijspanning werken en overal worden geplaatst. De LoRaWan gateway, die centraal wordt geplaatst, verzamelt alle gegevens van de nodes en stuurt die door naar een netwerkserver waar ze worden bewaard en verwerkt. De CADIS gateway werkt via een vaste LAN-verbinding. Als er geen vaste verbrinding beschikbaar is, kan hij ook via het telefoonnetwerk gegevens doorsturen naar de server.

Multi Jet koud watermeter

Product referentie: MJC-DNxx
Meerstraal koud watermeter geschikt voor facturatiedoeleinden. Gebruik voor het meten van drinkwater of licht vervuild water. Een meter met droog, verzegeld telwerk, MID gekeurd, nauwkeurigheidsratio R100 en fraude vrij. Kan zowel horizontaal als verticaal gemonteerd worden, ook verkrijgbaar in een versie voor stijgleidingen. Met een pulsuitgang of met het Mbus protocol via een kabel of radiomodule.

Multi Jet warm watermeter

Product referentie: MJH-DNxx
Meerstraal warm watermeter geschikt voor facturatiedoeleinden. Gebruik voor het meten van drinkwater of licht vervuild water. Een meter met droog en verzegeld telwerk, MID gekeurd, nauwkeurigheidsratio R50 en fraude vrij. Kan zowel horizontaal als verticaal gemonteerd worden, ook verkrijgbaar in een versie voor stijgleidingen. Met een pulsuitgang of met het Mbus protocol via een kabel of radiomodule.

Rotorgasmeter (C-RM serie)

Product referentie: CA-C-RM-Gxx-DNxx
Rotormeters worden gebruikt om grotere volumes gas te meten voor leidingen vanaf DN40 tot DN150. Ze voldoen aan alle recente normen en voorschriften, zowel internationaal als Europees. Ze zijn tevens conform ISO 9001:2000 ISO14001. Ze hebben het grote voordeel dat ze zeer compact zijn. Het aantal omwentelingen van de rotoren in deze meters is proportioneel aan de verplaatste hoeveelheid gas onder de heersende druk en temperatuur. Dubbel reedcontact en een anti fraude reedcontact zijn standaard beschikbaar voor een centrale uitlezing van het gasverbruik. Cadis levert een centrale registratie module CCR hiervoor.

Single Jet koud watermeter

Product referentie: SJC-DNxx
Compacte koud watermeter geschikt voor facturatietoepassingen. Een enkelstraal watermeter met droog telwerk, MID gekeurd, nauwkeurigheidsratio R160 en fraudevrij. Met een pulsuitgang of met het Mbus protocol via een kabel of radiomodule.

Single Jet warm watermeter

Product referentie: SJH-DNxx
Compacte warm watermeter geschikt voor facturatietoepassingen. Een enkelstraal watermeter met droog telwerk, MID gekeurd, nauwkeurigheidsratio R160 en fraudevrij. Met een pulsuitgang of met het Mbus protocol via een kabel of radiomodule.

Smart Monitoring Module

Product referentie: CA-SMM
Het verbruik van een kleine hoeveelheid meters registreren en opvolgen was nog nooit zo eenvoudig! De compacte CADIS SMART MONITORING MODULE (SMM) registreert automatisch en permanent het verbruik en maakt via interne software automatisch duidelijke rapporten die naar de gebruiker worden gemaild. Alle metertypes die zijn voorzien van een bekabelde of draadloze M-buscommunicatie (meterbus) komen in aanmerking. Indien de meters van een puls zijn voorzien, kan CADIS een module leveren die deze puls omzet naar het Meterbusprotocol. De SMM-module kan rechtstreeks worden aangesloten op het computernetwerk van het gebouw om de de gegevens of rapporten door te sturen. Indien er geen netwerk beschikbaar is, kan je deze module voorzien van een SIM-kaartje en de rapporten via het telecomnetwerk doorsturen. Voor grotere projecten (meer dan 60 verbruiksmeters) verwijzen we graag naar de CADIS CONSUMPTION REPORTER (CCR).

SMART SAVER VALVE

Product referentie: SMART-SAVER-VALVE
De CADIS Smart Saver Valve met ref. SSV stopt waterlekken en verspilling op de leiding waarin hij is geplaatst. Tegelijkertijd registreert dit systeem ook het waterverbruik. De elektronische module van deze SSV meet en analyseert continu het debiet in de leiding en controleert of het waterverbruik normaal is of niet. Indien het verbruik niet meer als normaal wordt aanzien zal deze module zelf een alarmmail uitsturen en eventueel de watertoevoer stoppen. Dit kan geconfigureerd worden door de gebruiker. Bijkomend kan de gebruiker via dit SSV systeem ook het waterverbruik in de leiding registreren en opvolgen. Alle verbruiksinformatie en ook de alarmen worden in Modbus registers bijgehouden zodat via een LAN aansluiting dit systeem makkelijk kan gekoppeld worden aan een gebouwbeheersysteem voor toepassingen in grotere gebouwen.

Sub module cadis consumption reporter

Product referentie: CA-CCR-SUB
De submodule voor de Cadis Consumption Reporter (CCR) wordt gebruikt indien er meer verbruiksmeters zijn of indien de meters ver uit elkaar staan. Er zijn 2 modules: - RS485 lus vertrekkende vanaf de CCR module - LAN netwerk

UG serie Balgengasmeter

Product referentie: CA-FLOW-UG-Gxx
De gastellers kunnen gebruikt worden voor meting van: aardgas – stadsgas – propaan of butaangas. Naargelang het type hebben ze een enkele of dubbele buisaansluiting. De gastellers zijn standaard uitgerust met een impuls magneet. Een impuls transmitter kan optioneel aangekocht worden (1imp=0,01m³) zodat ze centraal kunnen worden uitgelezen. Cadis levert een centrale registratie module CCR hiervoor. Deze gastellers zijn geschikt voor het meten van gasvolumes tot 25 m³/ h. Voor hogere debieten verwijzen we naar de rotorgasmeters.

Ultrasone Calorimeter met rekenmodule voor warmte/koude toepassingen

Product referentie: CA-ESHM
De CADIS ESHM rekenmodule registreert heel nauwkeurig het energieverbruik van verwarmings- en koelsystemen. Deze rekenmodule wordt steeds gebruikt met een aparte debietmeter en een set van twee platina temperatuursensoren. De CA-ESHM rekenmodule kan gebruikt worden voor zowel verwarmings- als koeltoepassingen omdat de gegevens van de verwarmings-en koelenergie opgeslagen wordt in twee afzonderlijke registers. Standaard is deze rekenmodule voorzien van een Mbus communicatie module zodat alle gegevens centraal kunnen worden uitgelezen.

Ultrasone Watermeters

Product referentie: CA-US-DH-DNxx
Voor het registreren van het koud of warm waterverbruik, worden ultrasone watermeters geplaatst met een Mbus of puls communicatie met MID certificaat volgens EN 14154 en MID LINE 14586. De teller is conform OIML R49. De nauwkeurigheid voor koud water gaat tot R=400 en R=160 voor warm water  en drukbestendigheid minstens 16 Bar. De beschermgraad is IP68. Het waterverbuik is duidelijk af te lezen op een LCD-scherm met 8 grote cijfers ( min. 2 decimalen). De statische teller bevat geen mechanische onderdelen en kan zowel horizontaal als verticaal gemonteerd worden. De teller zorgt voor een drukval van maximaal 0,33 bar. De ingebouwde batterij heeft een levensduur van 16 jaar.

Volumetrische watermeters

Product referentie: CA-VM-DNxx-P
Watermeters met roterende meetcylinder enkel geschikt voor koud water. Uitermate geschikt voor het registeren van het waterverbruik bij BREEAM projecten waar lekdetectie en waterverspilling worden gestopt. Volumetrische watermeter voor huishoudelijk en industrieel gebruik. Hoge nauwkeurigheidsratio: R= 200 waardoor een goede registratie is gegarandeerd, ook bij lage debieten. Behuizing in messing. Enige watermeter die zowel verticaal als horizontaal kan worden geplaatst zonder aan nauwkeurigheid in te boeten. Max tot DN40

Woltmann watermeter

Product referentie: WC-WH-DNxx
Woltmann watermeters worden gebruikt voor het meten van grote debieten van drinkbaar water. Men heeft een versie voor koud en een voor warm water. Behuizing is met epoxy coating. Laag drukverlies en ze zijn voorzien van pulsuitgang of met een Mbus protocol.